Ispanak Saplı Erişteli Yeşil Mercimek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MERCİMEĞİ biraz yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Ispanakları yapraklarından ayıklayıp köklerini 2 cm. uzunluğunda doğrayın. Soğanı incecik kıyın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda soğanı kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırın. İnce kıyılmış ıspanak kökünü ekleyin ve karıştırın. Mercimeği ekleyip 2-4 dakika kavurun. Üzerine kaynamış su ekleyin. Tuz ve arzuya göre baharat koyup, 15 dakika kaynatın. Yarım su bardağı erişteyi ekleyip, mercimekler pişene kadar kaynatın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL