Havuçlu Sufle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havucu haşlayıp, rendeleyin. Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Soğuduğunda ocağa oturtup un, tereyağı, rendelenmiş muskat ve karabiberi ilave ederek hamur kremasının sosunu hazırlayın. 1 gün dinlendirin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Peynirleri, havucu, yumurta sarılarını ve aklarını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın. Ardından hamur kreması sosuna ilave edin. Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu serpiştirin. Sufle malzemesini yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sufle kabıyla beraber sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL