Havuç Mücveri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci haşlayıp süzün. Havuçları rendeleyip maydanoz ve soğanı ince ince kıyın. Bir kabın içinde pirinç, havuç, maydanoz, soğan, yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiberi harmanlayın. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tavada yağı kızdırıp, yaptığınız karışımdan bir kaşık alıp yağa atın. Üzerini kaşıkla düzeltip, pembeleşene kadar kızartın. Kalan malzemeye aynı işlemi uygulayıp, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL