Güveçte Renkli Yaz Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HARÇ için soğanları kıyıp yarım kahve fincanı zeytinyağında hafif soteleyin. Dolmalık fıstık, kıyılmış incir, pirinç ve kuşüzümü ekleyip sotelemeye devam edin. Sebze suyu ve tuz ilave edip, 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ve fesleğen ekleyip harmanlayın. Sebzelerin çekirdek yataklarını çıkarıp, içlerini oyun. Harcı içlerine pay edin. Güveç kabına karışık şekilde yerleştirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, yeniden 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp, kalan yarım kahve fincanı zeytinyağını üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL