Gürcü Tavuğu (Baje)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın. Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın. Kıyılmış sarmısağı ekleyin. Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın. Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın. Sosun içine atıp karıştırın. Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın. .
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL