Gnıocchı Norma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 çorba kaşığı tuz ve kabuğu soyularak 3 cm küp şeklinde kesilmiş patatesleri suda haşlayın. Suyu süzüp, patateste hiç pütür kalmayacak şekilde ezin. Yağ ekleyip, ezmeye devam edin. Soğumaya bırakın. Ilınınca muskat, 1 çay kaşığı pesto sos, yumurta, un ve tuz ekleyip hamur yapın. 5 dakika dinlendirin. Merdane ile kalınca açıp, özel aletiyle, 2 cm küp biçiminde kesin. Tuzlu kaynar suda haşlayın. Sosu için, tavaya pesto sos, krema, karabiber ve tuzu koyup, 1 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosa, gniocchi'leri ekleyin. Daha sonra güveç kabına koyun. Patlıcan dilimlerini de ekleyin. Üzerine napolitan sos gezdirin. Rendelenmiş mozzarella peynirini serpin. Orta ısılı fırında, üzeri kızarana dek pişirip, hemen servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...