Fırında Tavuk Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini çok inceltmeden, havan tokmağı yardımı ile dövün. Domatesin kabuğunu soyun. Domates, soğan ve biberleri küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp soğan, biber ve domatesi iyice soteleyin. Dereotunu incecik kıyıp, tavadaki malzemenin üzerine ekleyerek karıştırın. Karışım ılındıktan sonra, tavuk göğüslerinin üzerine yayın. Tavukları sarıp kürdanla tutturun ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında pişirin. Bu arada beşamel sos için yağı eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Beşamel sosu fırındaki tavukların üzerine yayın. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...