Fırında Tavuk Sarma

ORTA 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini çok inceltmeden, havan tokmağı yardımı ile dövün. Domatesin kabuğunu soyun. Domates, soğan ve biberleri küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp soğan, biber ve domatesi iyice soteleyin. Dereotunu incecik kıyıp, tavadaki malzemenin üzerine ekleyerek karıştırın. Karışım ılındıktan sonra, tavuk göğüslerinin üzerine yayın. Tavukları sarıp kürdanla tutturun ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında pişirin. Bu arada beşamel sos için yağı eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Beşamel sosu fırındaki tavukların üzerine yayın. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Tavuğun iç malzemesine, isteğe bağlı olarak dilimlenmiş mantar da eklenebilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...