Fırında Sebzeli Tavuk Budu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABUKLARI soyulmuş patatesleri yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyelim. Patlıcanları alacalı soyup aynı kalınlıkta dilimleyelim. Sivri biberleri irice, domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım. Sebzeleri bir kapta birleştirip, üzerlerine sıvıyağ ve tuzu katarak karıştıralım. Fırın kabına butları yerleştirelim. Patates ve patlıcan dilimlerini, tavuk butlarının üzerine balık pulları gibi hafifçe üst üste yatırarak dizelim. Butların üzerine tuz ve kekik serpelim. Isıtılmış 220 derece fırında, butların ve sebzelerin üzeri hafifçe kızarana dek pişirelim. Sonra yemeği fırından çıkaralım. Eşit aralıklarla üzerine sivri biberleri dizelim. Ardından domatesleri dizelim. Salçayı bir kaba aktarıp, içine dövülmüş sarmısakları, sıcak suyu ve karabiberi katıp karıştıralım. Salçalı sosu butların üzerine gezdirelim. Son olarak tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Isınmış haldeki 220 dereceli fırında, yemeğimizi ikinci kez butlar ve sebzeler iyice yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL