Fırında Pirinçli Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1TAVUK etini, tuz eklediğiniz 2 su bardağı suda haşlayıp kenara alın. Patates ve soğanları soyup, çok kalın olmayacak halkalar halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Domatesleri, çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. 2Bir fırın kabına bir sıra soğan dizin. Üzerine domates ve maydanoz koyun. Patates dilimlerinden yerleştirin. Üzerine pirincin ve parmesan peynirinin yarısı ile tuz ve karabiber serpin. Tavuk etini pirincin üzerine yerleştirin. Yeniden soğan, domates, maydanoz ve patates yerleştirin. Pirinç, patates, tuz ve karabiber ilave edin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin. 3Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pirinç yumuşayana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...