Etli Kurufasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurufasulyeyi yıkayıp tencereye alın ve üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip 1 gece dinlendirin. Ardından suyunu süzüp, üzerini üç parmak geçene kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri ara sıra bir kepçe yardımıyla alıp atın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak kenarda bekletin. Soğanı yemeklik, kabukları soyulmuş domatesi küp doğrayın. Sıvı yağı veya tereyağını başka bir tencereye alıp ısıtın. Eti ekleyip birkaç kez çevirin. Etin rengi döndüğünde, soğanı ilave edip hafifçe soteleyin. Domates, salça, doğranmış biber ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Sıcak suyun içinde bekleyen fasulyeyi suyu ile birlikte etin bulunduğu tencereye katın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten almaya yakın tuzunu katıp, ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...