Etli Güllaç Dürüm
Malzemeler
Yapılışı
-
1
GÜLLAÇ yapraklarını ılık su ile ıslatın ve yumuşaması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve halka doğranmış biberleri ilave ederek hafifçe soteleyin. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip birkaç kez çevirin. Et, kekik, tuz ve pulbiberi de kattıktan sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Yumuşayan güllaç yapraklarını üst üste koyun ve ortadan ikiye kesin. Bir kenarına etli harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Diğer güllaçları da aynı şekilde hazırlayın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL