Enginar Püreli Kuzu

Zarif ve gurme bir tabak: Enginar Püreli Kuzu, yumuşacık et ve ipeksi pürenin enfes uyumunu sunuyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını alın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin. 5 dakika kavurun. Etin üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.

  • 2

    Pişen kuzu etini düdüklü tencereden alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı tereyağını alın. Eti ve baharatları ilave ederek kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.

  • 3

    Enginar püresi için enginar çanaklarını limonlu su içinde haşlayın. Yumuşayan enginarları süzerek kaseye alın. Üzerine süt, tereyağı, tuz ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'den geçirin.

  • 4

    Servis tabağına önce enginar püresini yayın. Üzerine kavrulmuş kuzu etini yerleştirin. Tereyağlı kırmızıbiber sosunu gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.