Elmalı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaları temizleyip, küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayıp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip hafifçe kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurun. Elmaları, su, kuş üzümü, tarçın, toz karanfil, yenibahar, rendelenmiş muskat ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL