Ekşili Taraklık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEREYAĞINDA ince kıyılmış soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Genişçe bir tavada pirzolaları arkalı önlü kızartın. Soğanlı harcı üzerine boşaltın. Etlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Salçayı ilave ederek, 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, yenibahar ve tuz ekleyin. Çekirdekleri çıkartılmış ve elma dilimi şeklinde doğranmış ayvaları en üste dizin. 10 dakika daha pişirip üzerine pulbiber serperek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL