Domates Soslu İçli Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1.ÖNCELİKLE köftenin iç harcını hazırlayın. Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Üzerine kıymayı ekleyip iyice kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    2.Dış harç için, bulguru geniş bir tepsiye alın. Üzerine irmik, kıyma, yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Kurudukça elinizi ılık suya batırarak, karışımı kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun (yaklaşık 1 su bardağı su alacaktır).
    3.Malzeme top haline gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yine elinizi suya batırarak kopardığınız hamuru yuvarlayın. Daha sonra baş parmağınızla bastırarak mümkün olduğu kadar ince ve ortası boş bir hamur hazırlayın. İçine hazırladığınız harçtan koyup, yine elinizi suya batırarak ağzını kapatıp yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye yerleştirin. Harçlar bitene dek işleme devam edin.
    4.Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatıp köfteleri içine atın. Köfteler suyun yüzeyine çıktıktan 3-5 dakika sonra bir kevgirle alın. Daha sonra 2 çorba kaşığı tereyağında sote edip servis tabağına alın.
    5.Sosu için, tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Domatesin kabuklarını soyup ince doğrayın. Soğanın rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Kesmeşeker, tarçın ve tuz koyup 5 dakika sote edin. Sosu köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...