Domates Tavası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları, kabuklarını soyduktan sonra çok ince kıyıp, tuz ve karabiber ile iyice ovun. Kıyma ile karıştırıp yoğurun. Dinlenmesi için bir kenara alın. Domateslerin üst kısmından, tam koparmadan bir kapak açın. İçlerini bir bıçak ya da çay kaşığı ile yarısına kadar boşaltın. Kıyma ile top köfteler yapıp domateslerin içlerini doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatın ve bir tencereye dizin. Bir başka tencerede, domates salçasını zeytinyağı ile birlikte kızdırın. Üzerine, içinde tuz eritilmiş bir bardak su ilave edin. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerine dökün. Domateslerin üzerine ters çevirerek bir porselen tabak yerleştirin. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra domatesleri bozmadan tencereden alın. Cam bir fırın kabına dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, domateslerin üstü hafif kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.