Domates Garnitürü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları ve domatesleri yıkayıp yarım parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika bekletin, yıkayın ve iyice kurulayın. Fırın kabına bir dilim domates, bir dilim patlıcan olacak şekilde dizin. Diğer yanda da süt, yumurta, ince kıyılmış sarmısak, kekik, galeta unu ve zeytinyağını hep birlikte çırpıp domateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az zeytinyağı koyup, üçe böldüğünüz sosisleri kızartın. Kızaran sosisleri, domates garnitürü ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL