Ciğerli Kuzu Gömlek Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
FISTIKLARI kavurun. Rendelenmiş soğan ve pirinci ekleyip, tavla zarı şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Bir miktar daha kavurun. Daha sonra kuş üzümü, dereotu, tuz ve kalan baharatı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kuzu gömleğini (zarını) ılık suda 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp çorba kasesinin genişliği kadar kesin ve kaselerin içine yerleştirin. Ciğerli karışımı içine doldurup bohça gibi kapatın. Kaseyi ters çevirip fırın kabına yerleştirin. Çırpılmış yoğurt-salça karışımını gömleğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 220- 250 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, domates, sivri biber, dereotuyla servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL