Bulgurlu Kabak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 20 dakika bekletin. Sıvıyağı bir tencereye alıp piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Üzerine bir parmak genişliğinde ve üç parmak uzunluğunda doğranmış kabakları ilave edin. Bulgur, nohut, tuz ve pulbiber ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra tencereyi sallayarak 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış taze kişniş serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL