Bohça Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Uzunlamasına dilimleyip, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, fazla yağını almak için yeniden kağıt havlu üzerine çıkarın. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı sıvı yağ, kıyma, soğan ve sivri biberi soteleyin. Pul biber, karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Salçayı bir buçuk su bardağı su ile açıp kenara alın. 6 dilim patlıcanı uçları üst üste gelecek şekilde (daire oluşturacak) düz bir zemin üzerine yerleştirin. Ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan yerleştirin. Bohça şeklinde katlayıp, fırın tepsisine koyun. Patlıcan ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Salçalı suyu üzerilerine gezdirip, kırmızı biber ve domates dilimi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.