Bezelyeli Terin

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SEBZE suyu için havuç, kereviz, kekik, tane karabiber, defne yaprağı, su ve maydanozu bir tencereye alıp kaynatın. Sebze suyunu sebzelerinden ayırmak için süzün. 12 adet yaprak jelatini soğuk suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca sebze suyuna ekleyip karıştırarak eritin. Jelatinli karışımla kalıbın 1/3'ünü doldurup buzlukta dondurun. Bezelyeleri kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Bezelyelerin yarısını kalıptaki karışımın üzerine dizin. Kalan karışımın yarısını bezelyenin üzerine gezdirip buzlukta dondurun. Kalan bezelyeleri karışımın üzerine dizip artan karışımı gezdirin ve dondurun. Kalıbı buzluktan aldıktan sonra buzdolabında 12 saat bekletip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...