Beğendili Tas Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti ve yağı tencereye aktarın. Et suyunu çekene dek 8-10 dakika kavurun. Soğanı sarmısakla birlikte robotta kıyın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı ete ilave edin. Ardından salçayı ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip, 3 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. En son olarak 5 su bardağı sıcak suyu katıp, yaklaşık bir saat kadar, az su kalana dek pişirin. Bu arada beğendi için konserve közlenmiş patlıcanları, ince olacak şekilde robotta kıyın. 1 çorba kaşığı tepeleme unu, tereyağda kavurup, sütü ilave ederek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Sütlü karışımı, pürüzsüz olması için blendırdan geçirin ve kıyılmış patlıcanlara ilave edip karıştırın. Hünkar beğendiyi servis tabağına alıp, yayın. Üzerine tas kebabını dökün. maydanozla süsleyip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...