Ayva Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DOMATES sosu için, kıyılmış soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Domates ve salçayı ekleyin. Domates iyice kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Karışım koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberini ayarlayın. Blendere aktarıp, sosu iyice pürüzsüzleştirin. Bir kenarda bekletin. Üstten 3 cm, alttan 1-2 cm kesilmiş ayvaların çekirdeklerini ve içini çıkarın (etli kısmı 1 cm kalınlığında olmalı). Ayvaları tarçınlı suda haşlayın. Tavada tereyağı ve kıyılmış soğanı soteleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulduğunda haşlanmış buğdayı, baharatı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Domatesin suyu iyice azaldığında tavayı ateşin üzerinden indirip, tuz ve karabiber ekleyin. Elde ettiğiniz harcı ayvaların içine doldurun. Domates sosunu üzerine gezdirin. Kaşar peynirini sosun üzerine serpin. 180 derece fırında peynir eriyene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL