Asma Yaprağı Yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taze asma yaprağını ince kıyın. Kaynar suya batırıp, çıkarın. Süzüp, sıkın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyin. Soteleyip, yaprakları ilave edin. Kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Bulgur, su, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte, karıştırarak, suyunu tamamen çekene dek pişirin. Karabiber ve yarım limonun suyunu ekleyin. Harmanlayıp, soğuk servis yapın. Arzu edilirse sıcak da yenebilir.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL