Arpacık Soğanlı Ograten
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TENCEREYE yağı alın. İçine soğanları, ince doğranmış havuçları koyup, soğanlar pembeleşene dek kavurun. Ardından kıyma ve ince doğranmış biberleri de ekleyerek kıyma bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Fesleğen, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Bu malzemeyi bir fırın tepsisine yayın. Ayrı bir yerde margarini kızdırın. Unu ilave edip, un kokusu gidene dek kavurun. Sütü ilave edin. Koyulaşınca tuz ve karabiberini ayarlayın. Ilınmaya bırakın. Ilınınca yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Sosu tepsideki yemeğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peynirleri kızarana dek pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL