Alipaşa Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle pirinci sıcak tuzlu suda ıslatın. Nişastası gidene kadar bol soğuk su ile yıkayın. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı, suyu, tuzu, şekeri, defne yaprağını koyun. Kaynayınca süzülmüş pirinci atın. Karıştırın. Ocağı kısın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta köfte için un ve sıvı-yağ hariç bütün malzemeyi (ekmek içi ıslatılıp, suyu sıkılmış olacak) yoğurun. Kiraz büyüklüğünde köfteler yapın. Una bulayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda, tavayı sallayarak kızartın. Pilavı yuvarlak bir kalıba koyun. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına köfteleri yerleştirin. Sosu hazırlayın. Bunun için sos malzemesini (su hariç) soteleyin. En son suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Köftelerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.