Akşehir Yahnisi
ORTA
5 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu akşamdan ıslatıp haşlayın ve kenara alın. Bir tencereyi ocağa oturtup ısıtın. Eti tencereye alıpsuyunu bırakıp çekene kadar kendi suyu ile pişirin. Et suyunu çekince tereyağını ve soğanları ilave edin.Soğanlar yumuşamaya başlayınca salça ve sarmısakları ilave edip 2 dakika kavurun. Nohut, sirke, kimyon, tozşeker ve tuzu ekleyin. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL