Adaçaylı ve Kuru Domatesli Sebze Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesin. Taze fasulyelerin kılçıklarını kesip istediğiniz şekilde doğrayın. Arpacık soğanların, sarımsakların ve taze patateslerin kabuğunu soyun. Güveç kabına önce patlıcanları yerleştirin. Üzerine sırasıyla taze fasulye, patates, bezelye, arpacık soğanlar, sarımsaklar ve kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Zeytinyağını dökün, tuzunu serpin ve ufalanmış adaçayı yaprağı serpin. En son 2 cup su ilave edin. Magicook'u çalıştırın, "menü"den "güveç" modunu seçin, pişirme süresini 25 dakikaya ayarlayıp "başla" düğmesine basın. Pişirme süreci bittiğinde Magicook otomatik olarak kapatıp demleme modunda çalışır, daha sonra sıcak tutma modunda çalışır. Siz servis yapıncaya kadar güvecinizi sıcak tutar.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri