40 Sarmısaklı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUĞU yıkayıp kurulayın. Üzerine ve içine karabiberle tuz sürün. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp, tavuğun her tarafı altın rengi olana dek çevirerek kızartın. Tavuğu tavadan alıp, aynı yağın içine kabuğu soyulmamış sarmısakları ve temizlenip sekize bölünmüş soğanı katın. 7-8 dakika birlikte sote edip tavadan alın. Yine aynı tavada iri jülyen doğranmış havucu da sote edin. Bir fırın torbasına unu koyup her tarafına yayılması için silkeleyin. İçine tavuk, sarmısaklı soğan, havuç, tuz, karabiber, kekik, biberiye ve ikiye bölünmüş limonu koyun. Torbanın ağzını kapatın. Üzerine çatalla delikler açın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.