Tarihçe
Yayın hayatına 1995 yılında başlayan Sofra Dergisi, 20 yıldır okuyucuları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Sektördeki başarısını zengin içeriğine ve güvenilir tariflerine borçlu olan Sofra, her ay 100'e yakın lezzet reçetesiyle okuyucuları ile buluşuyor. Tecrübeli Sofra aşçılarının ellerinden çıkan tariflerin hepsi denenmiş olduğu için, güvenilir şekilde uygulanabiliyor, evde rahatlıkla hazırlanabiliyor. Özellikle mutfağa yeni girenler Sofra rehberliğini tercih ederken, yemek bilgisini artırmak isteyenler için de Sofra değerli bir kaynak vazifesi görüyor.
Tariflerde kullanılan malzemelerin kolayca bulunabilir olması, ölçülerin anlaşılır şekilde bardak ya da kaşıkla verilmesi de yayının bir diğer özelliği… Mutfakla ilgili püf noktaları, alanında uzman değerli isimlerin önerileri, lezzet dünyasına ilişkin haberler-gelişmeler, mevsime ya da özel günlere uygun birbirinden ilginç konular da Sofra'yı değerli kılan unsurlar arasında…
Hem Türk mutfağından hem de dünya mutfağından seçme lezzetleri bir araya getiren Sofra, güçlü yazarlarıyla da yemek kültürüne hizmet ediyor…
Kurulduğu günden bu yana, düzenlediği yarışmalarla yemek sektörüne pek çok ünlü aşçı kazandıran Sofra, gerçekleştirdiği renkli etkinliklerle de okuyucuları ile birebir iletişime geçiyor, onlarla Sofra çatısı altında buluşuyor…