Liçi (Lychees)

Egzotik kızıl meyve...

Liçi (Lychees)

Liçi, meşe palamuduna benzeyen kızılımsı dış kabuğu ile tanınır.
Liçinin, jöleyi andıran meyvesi oldukça tatlı ve lezzetlidir. Çekirdeği çıkartılarak yenir.

Yetiştiği Ülkeler:
Tayland, Malezya, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Güney Afrika ve Madagaskar'da yetiştirilir.

C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor ve karbonhidrat içeren liçi, daha çok dondurma, tatlı ve salatalarda kullanılır.

Nasıl temizlenir…
Keskin bir bıçakla kabuğunu enlemesine hafifçe kesin.
Üst kapağını kaldırın.
İçindeki beyaz meyvesinin çekirdeğini çıkartarak yiyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...