1 Yumurta

Tok tutan yiyecekler' denilince akla ilk olarak en kaliteli protein kaynağı olan yumurta gelir. Sahur için haşlanmış ya da poşe yumurta uygun bir seçim olabilir.

'

2 Protein içeren besinler

Görünür yağlarından sıyrılmış kırmızı et, beyaz et, süt, yoğurt, peynir yüksek protein içerikleri ile uzun süre tok kalmanızı sağlar. Sahurda ve iftar sofralarınızda mutlaka bu besinlere yer verin.

3 Avokado

Avokado güçlü bir doymamış yağ ve potasyum deposudur. Avokadoyu tek başına yiyebileceğiniz gibi yumurtayla bir araya getirebilir ya da salatalarınıza doğrayabilirsiniz.

4 Süt-yoğurt-kefir

Protein içeriklerinin yanında çok iyi kalsiyum ve D vitamini kaynağı olan süt, yoğurt ve kefir, uzun süre tok kalmanızı sağlayan besinler arasında ön sıralarda yer alır.

5 Glisemik indeksi düşük besinler

Kan şekerinin hızlı düşmesi kısa sürede acıkmak anlamına gelir. İşlenmiş tahılların; beyaz undan yapılmış ekmek, şekerli ve şeker eden yiyecek ve içeceklerin glisemik indeksi yüksektir. Bunların yerine tam buğday ekmeği, tam tahıllı ekmek tüketilmeli. Patates, pirinç, bezelye, havuç, hamur işleri glisemik indeksi yüksek besinlerdir. Özellikle sahurda glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketimi gün boyu yoğun açlık, halsizlik hissi yaşanmasına sebep olur.