Patlıcan ocakta nasıl közlenir? Patlıcan közlemenin püf noktaları

Közlenmiş patlıcanı muhakkak ateş üstünde yapılması gerekiyor.Fırında veya yağda asla olmaz.

Fırında yaparsak ne olur?

Patlıcan fırında közlenirse kararır ve renk istediğiniz renk olmaz.

Yağda közlenirse ne olur?

Patlıcan yağda közlenilirse yağı çeker ve istenilen lezzet yakalanamaz.

Patlıcan közlemenin püf noktaları

- Patlıcanlar bıçak yardımı ile delinerek içerisindeki suyun buharlaşması sağlanmalı

- Patlıcanların dış kısmı kuruyana kadar ve çıtır olana kadar değil yumuşayana kadar pişirilmeli.

- Közlenen patlıcanlar streç film ile kapatmak soyulmalarını kolaylaştıracaktır.

- Közlenen patlıcanlar su ile kesinlikle yıkanmamalı. Aksi taktirde patlıcanın köz tadı kaybolacaktır.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.