20 yıllık Sofra macerası
Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ yazdı...
20'li yaşlara yeni adım attığım yıllardı… Bir gazetenin magazin servisinde çalışırken, ünlülerin menajeri Bircan Usallı Silan arayıp "Seda Kaya Güler ile çalışmak ister misin?" diye sordu. "Neden olmasın?" dedim ve ertesi gün Sabah Gazetesi'nin kapısından adım attığımda, sadece kariyerimi değil, hayatımı şekillendirecek bir yola girdiğimin henüz farkında değildim! O kapıdan girişimin üzerinden tam 20 yıl geçti… Acısı-tatlısıyla bu zaman dilimine ekipçe neleri sığdırdığımızı anlatmaya kalksam, bu satırların yetmesi mümkün değil… Sofra markasının, Seda Kaya Güler önderliğinde yayına başladığı 1995 Kasım'ından bugüne, çekirdek kadrosunda köklü değişiklikler olmasa da, ekibinin hayatında çok güzel etkilere sahip olduğu bir gerçek! Sofra, kısa sürede yemek yayıncılığında Türkiye'nin lider markası olmayı başarırken, sektöre değerli isimler kazandırmayı da sürdürdü… 20 yıl önce yayın hayatına başladığımız günden bugüne, ülkemizde yemek kültürünün gelişmesine katkıda bulunmaya, Türk Mutfağı'nın temel değerlerine sahip çıkmaya çalıştık. Gastronomi dünyasından yeni trendler ve dünya mutfaklarından seçkin örneklerle içeriğimizi zenginleştirirken, Türk Mutfağı'na saygı duruşunda bulunmayı asla ihmal etmedik. Yerel ürünleri ve özgün reçeteleri okurlarımızla buluşturmak, mutfak kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasına katkıda bulunmak, mevsiminde sebze-meyvelerle beslenmeyi teşvik etmek, temel hedeflerimiz arasındaydı.
Yeni evlenmiş, mutfağa ilk kez giren genç bir hanımla, anne mutfağının taçsız kraliçelerine ve mutfak profesyonellerine eşit mesafede durarak, ortak bir dille herkese hitap etmeye çalıştık… Sayfalarımıza taşıdığımız her bir tarifin mutlaka denenmiş olmasından, stilistlik ve fotoğraf aşamalarının mutlaka bizim ekibimiz tarafından gerçekleştirilmesinden, asla taviz vermedik.
Bu yolda ilerlerken, güçlü markalarla keyifli projelere de imza attık. Pek çok gıda ürünü ya da mutfak eşyasını sizler adına, sizlerden önce deneyip, tavsiyelerimizle ışık tutmaya çalıştık. Yemek yarışmaları, seminerler, atölyeler ve çeşitli konseptlerde Sofra buluşmalarıyla sizlerle biraraya gelmek, en keyif aldığımız anlar arasındaydı…
Her ay kesintisiz olarak yayınlanan dergimizle bugüne dek 25 binin üzerinde tarifi sizlerle buluştururken, Kültür Aşı programıyla farklı bir formatı ekranlara ilk kez taşıyıp, www.sofra.com.tr gibi güçlü bir yemek portalı ve Sofra Özel kitap serisiyle de yeni ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık… Bugün Türkiye'de, dijital, görsel ve yazılı basın alanlarında "yemek fotoğrafçılığı", "yemek stilistliği", "yemek yazarlığı" gibi kavramlardan söz ediliyorsa, hepsinin arkasında Sofra etkisi vardır…
İşte böyle güçlü bir markayı temsil etmekten, onun bir parçası olmaktan gurur duyarak, bu ay sizleri dergimizin sayfalarında nostaljik bir yolculuğa çıkarıyoruz. 20 yılın en sevilen tariflerinden özel bir seçkiyi titiz bir çalışma ile Aralık sayımıza taşıdık. Elbette gündemde yılbaşı olunca, yeni yıl karşılamasına yaraşır tarifler de konularımız arasına eklenip, dolu dolu bir kutlama sayısı çıktı ortaya…
Hem 20. yılımızı hem de taptaze başlangıçlarla yepyeni bir yıla adım atışımızı kutladığımız bu özel sayıyı keyifle okumanızı ve daha nice Sofra'ları hep birlikte paylaşmayı diliyoruz…
Yeni evlenmiş, mutfağa ilk kez giren genç bir hanımla, anne mutfağının taçsız kraliçelerine ve mutfak profesyonellerine eşit mesafede durarak, ortak bir dille herkese hitap etmeye çalıştık… Sayfalarımıza taşıdığımız her bir tarifin mutlaka denenmiş olmasından, stilistlik ve fotoğraf aşamalarının mutlaka bizim ekibimiz tarafından gerçekleştirilmesinden, asla taviz vermedik.
Bu yolda ilerlerken, güçlü markalarla keyifli projelere de imza attık. Pek çok gıda ürünü ya da mutfak eşyasını sizler adına, sizlerden önce deneyip, tavsiyelerimizle ışık tutmaya çalıştık. Yemek yarışmaları, seminerler, atölyeler ve çeşitli konseptlerde Sofra buluşmalarıyla sizlerle biraraya gelmek, en keyif aldığımız anlar arasındaydı…
Her ay kesintisiz olarak yayınlanan dergimizle bugüne dek 25 binin üzerinde tarifi sizlerle buluştururken, Kültür Aşı programıyla farklı bir formatı ekranlara ilk kez taşıyıp, www.sofra.com.tr gibi güçlü bir yemek portalı ve Sofra Özel kitap serisiyle de yeni ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık… Bugün Türkiye'de, dijital, görsel ve yazılı basın alanlarında "yemek fotoğrafçılığı", "yemek stilistliği", "yemek yazarlığı" gibi kavramlardan söz ediliyorsa, hepsinin arkasında Sofra etkisi vardır…
İşte böyle güçlü bir markayı temsil etmekten, onun bir parçası olmaktan gurur duyarak, bu ay sizleri dergimizin sayfalarında nostaljik bir yolculuğa çıkarıyoruz. 20 yılın en sevilen tariflerinden özel bir seçkiyi titiz bir çalışma ile Aralık sayımıza taşıdık. Elbette gündemde yılbaşı olunca, yeni yıl karşılamasına yaraşır tarifler de konularımız arasına eklenip, dolu dolu bir kutlama sayısı çıktı ortaya…
Hem 20. yılımızı hem de taptaze başlangıçlarla yepyeni bir yıla adım atışımızı kutladığımız bu özel sayıyı keyifle okumanızı ve daha nice Sofra'ları hep birlikte paylaşmayı diliyoruz…
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL