Ece Uslu: "İlle de Ege mutfağı"

Bu ayki konuğumuz, İzmir’in televizyon ekranlarına kazandırdığı pek çok özel isimden biri; oyuncu Ece Uslu… Yemek eksenli söyleşimizde, hem Uslu’yu yakından tanıdık hem de damak seçimlerini…

Fotoğraflar: Erkin Ön

EKRANLARIN güzel ve yetenekli ismi Ece Uslu, bir İzmirli olarak Ege mutfak kültürünü yaşam tarzı edinmiş durumda. Zeytinyağlı yemekler sofrasının olmazsa olmazı! Deniz börülcesinden zeytinyağlı barbunyaya, sebze yemeklerinin üzerine tanımıyor. İstanbul'da çok bulamamaktan şikayet etse de, İzmir'e gittiğinde çeşit çeşit ot yemeğinin tadını çıkarıyor.

Şişli'de annesi ile birlikte yaşayan Uslu, anneyle oturmanın ona asla tembellik kazandırmadığını, aksine sık sık mutfağa girip yemek yaptığını söylüyor. Bu arada, kalori hesabı yapılmayan çocukluk günlerinde, annesinin sabahları hazırladığı yumurtalı ekmek kızartmasının tadını unutamıyor. Bir de beyaz peynir, domates, maydanozlu iç malzemeyle dürüm şeklinde sararak yedikleri pancake'leri…

Aslında Ece Uslu sebze-meyve konusunda pekçoklarına göre daha şanslı. Çünkü Adana'da yaşayan çiftlik sahibi bir kuzeni var ve kuzen sürekli olarak en taze sebzeleri kendisine kolileyip göndermeyi ihmal etmiyor.

Zeytinyağlıların kalbindeki yeri ayrı

Yine her Egeli gibi, Ece Uslu da tüm yemekleri, pilav da dahil olmak üzere zeytinyağlı yapıyor. Hepsinde deniz tuzu kullanıyor. Acıyı da çokça seven Uslu, kavanoz kavanoz acı biber tükettiğini söylerken, elbette hepimiz pek bir şaşırıyoruz!Hatta acıyı o kadar çok seviyor ki, acılı ezmeyi ekmeğine sürüp yiyor. Çarşı-pazardan aldığı sebzeleri de mutlaka kese kağıdında saklamaya özen gösteriyor ki, çabuk bozulmasın! Sizin anlayacağınız Uslu, mutfak konusuna bir hayli hakim. Bu arada hamurişlerine ayrı bir düşkünlüğü olduğunu, farklı soslarla hazırladığı makarnalar konusunda da çok başarılı olduğunu paylaşıyor bizlerle…

Hatta arkadaşları ona yemeğe gelecekleri zaman, ille de makarna sipariş ederlermiş kendisinden… Yufka üzerine yaptığı pratik pizzası ise, kapanın elinde kalıyormuş; açıkçası biz de merak etmedik değil!.. Ece Uslu, yemeğe düşkün bir insan olarak yeni adresler keşfetmeyi sevse de, Bodrum Gümüşlük'teki Mimoza Restaurant'ın yemeklerine doyamadığını itiraf ediyor. Oyuncu, cümlesinin başına "maalesef" kelimesini ekleyerek, abur cubura ne kadar düşkün olduğunu da söylemeden geçemiyor. Mesela çekirdek ve cipse bayılıyor. "Nutella denizinde boğulabilirim!" ifadesi ile de, hayatındaki bir diğer lezzet düşkünlüğünü itiraf ediyor.

Hem korkutmak hem güldürmek istiyor

SOTE DENİZ TARAĞI SALATA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Ece Uslu, bir süredir ekranlardan uzak kalıp iyice dinlendiği için, şimdi yepyeni projelerle yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde bir korku tiyatrosu ile farklı bir tarzı deneyecek olan Uslu'nun gönlünde yatanın komedi oyunculuğu olduğunu öğrenince epey bir şaşırıyoruz. Hatta Ferhan Şensoy'un öğrencisi olan Uslu, geçmiş yıllarda Şensoy'un annesine "Ece çok iyi bir komedi oyuncusu olacak!" dediğini, fakat kariyer yolunun dram oyuncusu olarak şekillendiğini anlatıyor. Yine de güzel bir sit-com'da yer alabileceğinin de mesajını veriyor. Uslu, tiyatronun yanı sıra, önümüzdeki günlerde bir de eski bir edebiyat eserinin tv dizisi uyarlamasında rol almaya hazırlanıyor. Ama henüzkesinleşmediği için, detayları anlatmaktan kaçınıyor. İzleyip göreceğiz anlaşılan!

KAZANDİBİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

KARİDESLİ RİSOTTO TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Sofra Dergisi'nin 2010 Ocak sayısında yayınlanmıştır.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...