Bir balıkçının hikâyesidir Balıkçı Hasan…
Çeşme'nin ünlü balıkçısı "Balıkçı Hasan", kendine özgü tarifleriyle, bu tatil beldesine yolu düşenlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor!
Gençliğini balıkçılığa adamış, ticaretini yapmış ve balık kültürünü, lezzetini tüm misafirlileriyle paylaşmak isteyen Balıkçı Hasan (Hasan Kandemir), temellerini 1992'de Çeşme'de temellerini atar…Balıkları, mezeleri ve değişik Ege menüsü ile ünü hızla yayılan Balıkçı Hasan, 2002 sonunda babanın İstanbul'a dönmesiyle mesleğini oğul Toray Alp Altan'a bırakır…Balıkçı Hasan 2009'da İzmir Kordon'da ve 2012 yılında Çeşme Aqua Şifne'de müdavimlerini ağırlamaya hızla devam eder…Yaz aylarının vazgeçilmez mekânlarından olmaya aday Çeşme Aqua Şifne şubesi, yeşilliğin ve denizin birbiri ile buluştuğu, huzuru arayanların yeni adresi oluverir.
Mavinin tüm tonlarını barındıran Ege Denizi'nin taze balık çeşitlerinden "levrek marin"i misafirlerine denetmeyi mutlaka tavsiye eder... Ayrıca, tamamen Ege'ye özgü "şevketi bostan", "radika" ve "terleten" gibi mezeler, buraya özgü "soya soslu kalamar" ve "sütlü karides" gibi ara sıcakları, menüde en ilgi gören tatların başında gelir… Hiçbir yerde bulamayacağınız mevsiminde "enginarlı balık" "şevketi bostanlı balık", "ekşili balık" gibi değişik lezzetler ve "deniz mahsullü makarna" en çok tercih edilen ana yemek ve balık çeşitleri arasındadır.
SÜTLÜ KARİDES
BALIK KOKOREÇ
Genç ve dinamik ekibinin işlerine olan sevgisi, misafirlerine sunulan servis hizmet kalitesinden de hissedilir… Balık yemenin farklı bir kültür ve balık sofrasının farklı bir adabının olduğunu anlatan; bu kültürü, sofra adabına uygun bir şekilde, muhteşem bir şölene çevirmek için çalışan, misafirlerini de bu şölene ortak olmaya davet eder Balıkçı Hasan… Balığın kültürüne ve lezzetine Balıkçı Hasan'da ulaşın...
DENİZ MAHSULLÜ MAKARNA
ŞEVKETİ BOSTANLI LEVREK
Balıkçı Hasan'dan çok özel bir tat:
Şevketi Bostanlı Levrek
(2 kişilik)
Malzemeler
300 gr levrek fileto
200 şevketi bostan
1 fincan zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çarliston biber
1 tane kırmızı taze biber
2 adet taze soğan
Tuz ve limon suyu
1 fincan un
Yapılışı
Şevketini bostan haşlanır ve soğuk suda soğutulup beklemeye alınır. Zeytinyağında un kavrulur, pembeleşmeye yakın taze soğan ve biberler doğranarak ilave edilir. 2 su bardağı su ilave edilir. Tuz ve limon suyu da ilave edilip sos hazır hale getirilir. Daha sonra balıklar uygun bir borcama alınarak, üzerine Şevketi bostan daha sonrada sos ilave edilip folyo ile kapatılıp 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun…
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler