Damla sakızlı iddialı lezzetler!

Ege Mutfağı ağırlıklı Küçükyalı’nın incisi Maria’nın Bahçesi’nde Ege lezzet rüzgarları esmeye devam ediyor…

Sonbahar-kış mönüsünü hazırlayan mekanın yaratıcısı aynı zamanda şefi Maria Ekmekçioğlu, damla sakızı ile yaratıcı tarifler hazırladı. Kendine özgü rayihası ile damaklarda yer edinen damla sakızı daha çok hamur işlerinde kullanılır. Yaratıcılığı ile gastronomi çevrelerinden tam not alan Maria Ekmekçioğlu, damla sakızını klasik kullanımın dışına çıkarıp Ege Mutfağı'yla eşleştirdi.

"Damla sakız aromalı güveçte kuzu", "damla sakızlı levrek buğulama", "Damla sakızlı fener kavurma", "Damla sakızlı Selanik kurabiyesi" ve soğuk günlerde içinizi ısıtacak "Damla sakızlı sıcak şarap" tariflerden yalnızca birkaçı… Yaz aylarında rengarenk çiçeklerin ve meyve ağaçlarının içinde keyifli saatler geçirebileceğiniz Maria'nın Bahçesi'nde mevsim kışa dönünce şömine başında geçip Maria Ekmekçioğlu'nun ellerinden çıkan damla sakızlı lezzetleri tadabilirsiniz. Yemek sonrası mekanın ikramı olan ev yapımı likörler ise tadılmaya değer.

Küçükyalı Sahilyolu No: 86 / Küçükyalı

İstanbul Tel: (0216) 519 98 19

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...