Bahar balıklarını tanıyor musunuz?
Mevsiminde tüketilen deniz ürünleri lezzetinin yanı sıra beslenme açısından birçok faydaya sahip...
Balık etinin, kemik gelişiminde, gözün farklı ışıklara uyum sağlaması ve görebilmesinde, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini; kalsiyumun kemiklere yerleşmesi, kemik sağlığı ve gelişiminde görevli olan D vitamini ve özellikle kanın akışkanlığında görevli K vitamini bakımından oldukça zengin olduğu ve düzenli bir şekilde balık ve diğer su ürünleri tüketimi yapmak, vücudun tüm gereksinimini karşıladığı biliniyor.
Balık etinde
Hamilelerin ve emzirme dönemindeki annelerin haftada 3-4 kez balık tüketmesi hem kendi sağlıkları hem çocuklarının sağlıkları açısından oldukça önemlidir.
Bahar aylarında tüketebileceğiniz balıklar hakkında bilgilenmek ve fotoğrafları için haberimizin devamına tıklayınız..
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri