Bahar balıklarını tanıyor musunuz?

Mevsiminde tüketilen deniz ürünleri lezzetinin yanı sıra beslenme açısından birçok faydaya sahip...

Kefal

Balık etinin, kemik gelişiminde, gözün farklı ışıklara uyum sağlaması ve görebilmesinde, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini; kalsiyumun kemiklere yerleşmesi, kemik sağlığı ve gelişiminde görevli olan D vitamini ve özellikle kanın akışkanlığında görevli K vitamini bakımından oldukça zengin olduğu ve düzenli bir şekilde balık ve diğer su ürünleri tüketimi yapmak, vücudun tüm gereksinimini karşıladığı biliniyor.

Balık etinde uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri bulunur. Bu yağ asitleri göz sağlığı, kanın akışkanlığı, beyin fonksiyonları, kalp krizi, kalp damar hastalıkları, damar sertliği, depresyon, migren, eklem romatizmaları, şeker hastalığı, yüksek kolesterol ve tansiyon ile kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahiptir.

Hamilelerin ve emzirme dönemindeki annelerin haftada 3-4 kez balık tüketmesi hem kendi sağlıkları hem çocuklarının sağlıkları açısından oldukça önemlidir.

Bahar aylarında tüketebileceğiniz balıklar hakkında bilgilenmek ve fotoğrafları için haberimizin devamına tıklayınız..

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...