Bu ayın meyve ve sebzeleri
Oysa doğa ananın bir bildiği var! "Dışarısı buz gibi soğukken, vücudu serinletmeye yarayan domates, salatalık, kabak, kiraz, karpuz gibi içi bol sulu meyve-sebzelere ihtiyacın yok" diyor. Gerçekten de içimizi ısıtacak kök sebzelerine, bol proteinli baklagillere ihtiyacımız var. Daha az su içip, daha kuru şeyler yediğimiz kış günlerinde, sindirimimiz çalışsın diye lif açısından zengin elma, armut, ayva gibi meyveleri de bolca tüketmeliyiz.
Soğuk algınlığını kolay atlatalım diye C vitamininden zengin turunçgillerden faydalanalım. Mevsim geçişlerinde bedenimizi toksinlerden arındıran büyük yeşil yapraklı sebzeleri kullanalım. Kısacası; doğa ananın döngüsünü takip edelim, her şeyi mevsiminde yiyelim. Besin takviyelerine ihtiyaç duymadan bağışıklık sistemini güçlendirelim, detoksa falan da ihtiyaç duymayalım... Şubat'ın meyve-sebzeleri ve faydaları için tıklayın!