''Alkışlanacak yemek yapmayı seviyorum”

Cast ajanslarında oyuncular için menajerlik hizmeti de sunduklarını söyleyen Akkaya, iyi bir menajerin, oyuncuya ait kariyer planlamasını yapabilmesi gerektiğini ve sektörel açıdan donanımlı olmasının şart olduğunu anlatıyor. Bu arada yakın zamanda faaliyetine başladıkları "mekan cast'ı"nın da şimdiden büyük ilgi gördüğünü belirtelim.

Esra Akkaya, tam bir karbonhidrat düşkünü. Hatta Beslenme Uzmanı Nil Şahin Gürhan kendisini frenlemese, 1500 kilo olabileceğini söylüyor muzipçe. En büyük zaafının pilav olduğunu, herhangi bir yemeğin yanında pilav yemeden doyamadığını itiraf ediyor.
Konu yemek yapmak olunca ise, iddialı laflardan hiç de kaçınmıyor: "Ben alkışlanacak yemek yapmayı severim. Bu nedenle de yaratım gerektiren lezzetleri daha çok tercih ediyorum. Önünde saygıyla eğilmeyi gerektiren yemekleri bırakalım annelerimiz yapsın!"
Üzerinde rahatça oynayabildiği, kendinden bir şeyler katabildiği, sonrasında da bolca alkış aldığı için, pasta-kek yapmaktan büyük zevk alıyor.
Esra Akkaya'nın mutfaktaki en büyük hayali ise, kol böreğine dair. Evet yanlış duymadınız; efendim hikaye şöyle: Akkaya'nın babaannesi çok güzel kol böreği yaparmış, hatta annesine bu konuda el vermiş. Kendisinin henüz o eli alamadığını fakat bu konuda umutlu olduğunu anlatıyor. Biraz daha uğraşırsa, kendisinin de nefis kol börekleri yapacağına inanıyor.
Konu kol böreğinden açılmışken, Akkaya'nın daha çocukluktan böyle zor yemeklere meraklı olduğunu belirtelim. Mesela daha çok küçük yaşlarda annesinin yanına oturup, zeytinyağlı yaprak sarmasını gayet kolayca sarabiliyormuş.
Hepimizin ailemizle paylaştığımız çok özel sofra anılarımız vardır ya, Akkaya'nın da öyle. Ama bu anılar içinde, bayram sabahları ailecek yapılan kahvaltıların yeri çok ayrı. Kahvaltıyı babasının hazırladığını ve sofrada herkesin damak tadı için mutlaka bir şeyler olduğunu söylüyor. Bu sofrada kendi favorisi ise, kaymakmış.

"Yemek sabır ister"

Esra Akkaya'nın aslında mutfağa dair anlatacak çok fazla şeyi, hatta birbirinden farklı lezzetler yaratacak bilgi birikimi vardı ama malum vakit, büyük şehirlerde hepimizin en büyük sorunu. O yüzden de Sofra okurları için son derece pratik ama ana malzemesi nedeniyle de bir o kadar ilginç bir tarif hazırladı: "Çaylı kek"… Bu nefis keki ister çayın, ister kahvenin yanında misafirlerinize ikram etmek de size kalıyor…
Çaylı Kek tarifi için:
http://www.sofra.com.tr/Tarif/Kekler/2010/02/02/cayli_kek
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL