Yumurtalı en pratik 10 tarif
Çılbır Tarifi (4 kişilik)
4 adet yumurta
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
YAYVAN bir tencereye su, tuz ve sirke koyup kaynatın. Ocağın altını kısıp, aralıklı olarak yumurtaları suya kırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 3 dakika pişirin. Delikli kepçe ile yumurtaları servis tabağına alın. Ayrı bir yerde dövülmüş sarmısak ve yoğurdu iyice çırpıp yumurtaların üzerine yayın. Tereyağında kızdırılmış pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Tekirdağ Çılbırı Tarifi (6 kişilik)
350 gram kıyma
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg yoğurt
3 diş sarmısak
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz, karabiber
TAVAYA aldığınız kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine gezdirin. Diğer tarafta suyun içine sirke katıp kaynatın. Kaseye kırdığınız 1 adet yumurtayı şeklini bozmadan kaynayan sirkeli suyun içine yavaşça kaydırın. Arkalı önlü pişirdiğiniz yumurtayı bir kevgir ile sudan alıp sarmısaklı yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pulbiberli tereyağını yumurtaların üzerine gezdirin ve servis yapın.
Aşçının notu: Aşçının notu: Tekirdağ çılbırını ev eriştesi ile ikram edebilirsiniz.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Patatesli Yumurta Tarifi (6 kişilik)
8 adet yumurta
7-8 adet orta boy patates
6 adet taze soğanın yeşil kısımları
Yarım çay bardağı krema
5-6 dal dereotu
Tuz, pulbiber
Kızartmak için:
Tereyağı
PATATESLERİ soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Sarmısaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Rulo Omlet Tarifi (4 kişilik)
150 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
PEYNİRLERİ rendeleyin. Maydanozu kıyıp, karabiber ile karıştırın. Peynirleri de bu karışıma ekleyip, harmanlayın. Ayrı bir yerde yumurta, un ve tuzu çırpın. Çırpma sırasında unun topaklanmamasına dikkat edin. Yapışmaz yüzeyli büyük boy tavayı kızdırın. Margarini tavada eritip, karışımı tavaya dökün. Üzerinin pişmesine yakın, peynirli karışımı üzerine serin. 1-2 saniye daha pişirip, ocaktan kaldırın. Omleti tavadan alıp, rulo şeklinde sarın. Dilimleyip, servis yapın
Yumurtalı pratik 10 tarif
Kıymalı Yumurta Tarifi (4 kişilik)
8 adet yumurta
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, acı kırmızı biber
1 çay bardağı taze kaşar peyniri
YUMURTALARI derin bir kap içerisinde iyice çırpın. Büyük bir tavaya kıyma ve tereyağını alarak 1-2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber, acı kırmızı biberi ekleyin. Çırptığınız yumurtaları sotelenen kıymanın üzerine gezdirip 3-4 dakika pişirin. Rendelediğiniz kaşar peynirini serperek servis yapın.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Soğanlı Yumurta Tarifi (4 kişilik)
6 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
8 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar, tarçın
Soğanları temizleyip halka doğradıktan sonra tuzlayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sürenin sonunda tavada fazla yağ kalmışsa süzün. Sirke, tozşeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine 8 adet yuva açın ve buralara yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pulbiber serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri