Yemekler hakkında yanlış bilinen 8 efsane
1: Beyaz Et Koyu Etten Daha Sağlıklıdır
Koyu etin beyaz etten daha fazla kaloriye sahip olduğu bir gerçek ancak aradaki fark, her porsiyon başına sadece 30 kalori. Yani daha sağlıklı olsun diye menüyü değiştirmemiz gereken bir durum yok aslında. Hindi ve tavuk bacakları, içindeki, kasların uzun süreli aktiviteler sırasında ihtiyaç duyduğu oksijeni depolamasına yardım eden miyoglobin adlı bileşeni sayesinde daha koyu renktedir. Uçamayan kuşlar gezinmek için bacaklarını kullandıklarından dolayı koşmak için kullandıkları kasları daha fazla miyoglobin içerir ve bu durum bacak kısmının göğüs kısmına göre daha koyu renkli olmasına sebep olur. Kalori olarak aralarında küçük bir fark olmasına rağmen koyu et, beyaz ete oranla daha fazla demir, çinko ve diğer vitaminleri içerir.
1: Beyaz Et Koyu Etten Daha Sağlıklıdır
Koyu etin beyaz etten daha fazla kaloriye sahip olduğu bir gerçek ancak aradaki fark, her porsiyon başına sadece 30 kalori. Yani daha sağlıklı olsun diye menüyü değiştirmemiz gereken bir durum yok aslında. Hindi ve tavuk bacakları, içindeki, kasların uzun süreli aktiviteler sırasında ihtiyaç duyduğu oksijeni depolamasına yardım eden miyoglobin adlı bileşeni sayesinde daha koyu renktedir. Uçamayan kuşlar gezinmek için bacaklarını kullandıklarından dolayı koşmak için kullandıkları kasları daha fazla miyoglobin içerir ve bu durum bacak kısmının göğüs kısmına göre daha koyu renkli olmasına sebep olur. Kalori olarak aralarında küçük bir fark olmasına rağmen koyu et, beyaz ete oranla daha fazla demir, çinko ve diğer vitaminleri içerir.
Yemekler hakkında yanlış bildiğimiz 8 efsane
: Yemeğinizi Mikrodalgaya Koymak Besin Değerini Düşürür Efsane #8: Yemeğinizi Mikrodalgaya Koymak Besin Değerini Düşürür Mikrodalga karşıtları, yemeğimizi mikrodalgaya koymanın yemeği daha az sağlıklı yapacağı fikrini yaymışlardır ama aslında bir teori gerçeklerden ancak bu kadar uzak olabilir. Mikrodalga –özellikle yemeğe birazcık su ekleyip üstünü gevşekçe kapatıp mikrodalgayı sebzelerinizi buharda pişirmek için kullanıyorsanız- aslında en güvenilir yemek hazırlama metotlarından biridir. Besinin içindeki yararlı maddeleri koruyabilmek için en iyi yöntemler; besinin kısa süre bir sıcağa maruz kalması, buharla pişirirken en az miktarda su kullanmak ve hızlı bir şekilde pişirmektir –yani bir mikrodalganın başardığı her şey. Bu yüzden yemeğinizi buharda pişirebilmek için mikrodalga kullanarak diğer pişirme çeşitlerine oranla vitamin ve minerallerden daha az kayıp vereceksiniz.
TARİF DETAY