Tam mevsimi enginar
ENGİNARLI ÇORBA(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet iri enginar
1/4 limonun suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/4 demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanmış enginarı küçük küpler halinde doğrayarak, limonlu suda haşlayın. Tencereye sıvıyağı ve 2 çorba kaşığı unu ekleyip, un hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavurun. Sonra sütü karıştırarak katın. Ardından da 4 su bardağı suyu, enginarı, tuzu ekleyip, ağır ateşte çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Çorbayı ateşten alıp, üzerine kıyılmış dereotu serperek, servis yapın.
Tam mevsimi enginar
ENGİNARLI TÜRLÜ(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet enginar
200 gram taze fasulye
8 dal taze soğan
1 adet limon
1 su bardağı iç bakla
1 su bardağı bezelye
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 adet kesmeşeker
Yeterince sıcak su
Hazırlanışı:
Sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Daha sonra bölün. Taze soğanı 2 cm uzunluğunda doğrayın ve yarısını bir tencereye alın. Üzerine fasulye, enginar, iç bakla ve bezelyeyi koyun. En üste kalan taze soğanı koyun. Zeytinyağını sebzelerin üzerine gezdirin. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Ara sıra suyunu kontrol ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Tam mevsimi enginar
ENGİNARLI KABUKLU PİRİNÇ PİLAVI(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı kabuklu pirinç
4 adet enginar
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 dal dereotu
2 adet kesmeşeker
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğan ve zeytinyağını Düdüklü Tencere'ye alın. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş kabuklu pirinç, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesmeşeker, kuşüzümü, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Orta ateşte Düdüklü Tencere'nin 2'nci kademe ayarında, buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 15 dakika daha pişirip, ocağı kapatın. Tencereyi buhar tahliye ayarına getirip, tüm buharı boşaltın ve kapağını açın. Pilavı arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Tam mevsimi enginar
ENGİNARLI ÇORBA(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet enginar
8 kalem pirzola
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1’er adet küçük boy havuç ve kabak
Yarım kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet kiraz domates
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pirzolaları tuz, karabiber ve zeytinyağı ile 1-2 saat marine edin. Enginarları bir tencereye alıp limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Havucun kabuğunu soyun. Havuç, kabak ve kırmızı biberi küp, soğanı piyazlık doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine havuç, kabak ve kırmızı biber ilave ettikten sonra birkaç dakika sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika kendi suyunda pişirin. Pirzolaları ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşladığınız enginarları enlemesine ikiye bölün. Servis tabağına küçük yuvarlak bir kalıp koyun ve içine biraz sote edilmiş sebze yerleştirin. Sebzelerin üzerine ikiye bölünmüş enginarın bir parçasını koyun. Yeniden sebze koyup bir parça enginarı en üste yerleştirin. Kalan enginar ve sebzeleri de aynı şekilde hazırlayın. Kiraz domatesle süsleyin ve pirzola ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri