Sütün tatlı aşkı...
KREM KARAMEL
8-10 adet
Yarım litre süt 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 adet limonun kabuğu 1 paket vanilya
Karamel için: Yarım su bardağı tozşeker
Üzerine: File badem
YUMURTA ve tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sütü yavaşça ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı katıp, karıştırın. Diğer taraftan tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize edin. Hazırladığınız karameli, ıslatılmış küçük muffin kalıplarına paylaştırın. Yumurtalı karışımı da bu kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 parmak sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlıların üzeri kızarıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın (kalıptan kolay çıkması için krem karamel kaplarını iki parmak kaynar su doldurduğunuz kabın içinde 2-3 dakika bekletip, salladıktan sonra tabağa ters çevirin). Üzerini file bademle süsledikten sonra servis yapın
Sütün tatlı aşkı...
SU MUHALLEBİSİ
6 kişilik
1 litre süt, 2 su bardağı su 10 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı un
Üzerine: Dağ çileği ve nane
SÜTÜ bir tencereye alın. Üzerine su, tozşeker, nişasta ve un ilave edip, sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın ve ılınmasını bekleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerini dağ çileği ve nane ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
SYF033SOFRA201005
Sütün tatlı aşkı...
PEKSİMETLİ TATLI
8 kişilik
1 paket tuzsuz peksimet 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su
Muhallebi için: 1 litre süt 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un
Krem şanti için: 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu
TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın
Sütün tatlı aşkı...
VİŞNELİ MUHALLEBİLİ TATLI
8 kişilik
1 paket tuzsuz peksimet 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su
Muhallebi için: 1 litre süt 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un
Krem şanti için: 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti
Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu
Keki için: 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı hindistancevizi 1 paket kabartma tozu
Kekleri ıslatmak için: 5 kahve fincanı ılık süt 2 kahve fincanı tozşeker
Muhallebi için: Üç buçuk su bardağı süt 1 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı tozşeker
Vişneli sos için: 3 su bardağı vişne suyu 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı dondurulmuş vişne
KEK için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Un, hindistancevizi ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsiye küçük çember kalıplar yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keklere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kekleri bir spatula yardımıyla çemberleriyle birlikte tepsiden alın ve düz bir kaba aktarın. Sütle tozşekeri karıştırın ve kekleri ıslatın. Muhallebi için süt, nişasta ve tozşekeri bir tencereye alıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi keklerin üzerine paylaştırın. Vişneli sos için vişne suyu, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine dondurulmuş vişneyi katın. Tatlıların üzerine sosu paylaştırın ve donması için buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Daha sonra çember kalıpları hafifçe sallayarak servis tabaklarına çıkarın.
Sütün tatlı aşkı...
KEŞKÜL
5 kişilik 1 litre süt (1 su bardağını kenara ayırın) 5 çorba kaşığı tozşeker 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı margarin 1 paket vanilya 50 gram file badem
Üzerine: File antepfıstığı
SÜT ve tozşekeri bir tencereye alıp, ara sıra karıştırarak kaynatın. Ayırdığınız 1 su bardağı sütü derin bir kaba alıp içine yumurta sarısı, un ve nişasta ilave edip, çırpın. Bu karışımı kaynayan sütün içine eklerken bir yandan da karıştırın. En son margarini katın ve kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve file bademi koyduktan sonra karıştırıp, kuplara pay edin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerini file antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
Sütün tatlı aşkı...
MUHALLEBİLİ VE MEYVELİ PASTA
6-8 kişilik
Kek için: 4 adet yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 4 kahve fincanı un
Muhallebi için: Yarım litre süt Yarım su bardağı un 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Üzerine: 3 adet büyük boy muz 1’er çorba kaşığı dondurulmuş frenk üzümü, yaban mersini ve böğürtlen 1 paket muzlu jöle
KEK için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpın. Unu ilave edip, karıştırın. 26 cm çapında kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Muhallebi için süt, un
ve tozşekeri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, margarini katın ve karıştırın. En son vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırdıktan sonra kekin üzerine boşaltın. Soğuması için bir kenara alın. Daha sonra üzerine ince dilimlenmiş muzu sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta kısma frenk üzümünü, yaban mersini ve böğürtlen koyun. Üzeri için jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın
Sütün tatlı aşkı...
MUHALLEBİ PASTASI
8 kişilik
1 litre süt 2 çorba kaşığı margarin Bir buçuk su bardağı un Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine: Kivi, frambuaz ve böğürtlen
MARGARİNİ bir tencerede eritin ve unu ilave edip, kavurun. Yavaşça sütü ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayıp, koyulaştığı zaman tencereyi ocaktan alın. Tozşeker ve vanilya katıp, mikserle soğuyuncaya kadar yaklaşık
10 dakika çırpın. Baton bir kalıbın içini streç filmle kaplayıp, karışımı boşaltın ve donması için buzdolabında bir gece bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın ve streç filmi alın. Üzerini iri doğranmış kivi, dondurulmuş frambuaz ve böğürtlenle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri