Sütün tatlı aşkı...

KREM KARAMEL
8-10 adet

Yarım litre süt 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 adet limonun kabuğu 1 paket vanilya

Karamel için: Yarım su bardağı tozşeker

Üzerine: File badem

YUMURTA ve tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sütü yavaşça ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı katıp, karıştırın. Diğer taraftan tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize edin. Hazırladığınız karameli, ıslatılmış küçük muffin kalıplarına paylaştırın. Yumurtalı karışımı da bu kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 parmak sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlıların üzeri kızarıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın (kalıptan kolay çıkması için krem karamel kaplarını iki parmak kaynar su doldurduğunuz kabın içinde 2-3 dakika bekletip, salladıktan sonra tabağa ters çevirin). Üzerini file bademle süsledikten sonra servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...