Neşeli kanepeler
BALIKLI KANEPE
Malzemeler:
1 dilim ekmek
Beyaz krem peynir
Kırmızı biber
1 adet salatalık
Yeşillik
Hazırlanışı:
Ekmeği balık şeklinde kesin. Kalan ekmeklerle de ufak balıkları yapın. Ekmeğin üzerine krem peynir sürün. Kırmızı biberden halkalar keserek gözlerini yapın. Salatalığı dilimleyip, her bir dilimi ikiye keserek balığın pullarını oluşturun. Bunun için de krem peynir üzerine dilim dilim pulları yerleştirin. Yeşilliklerle yosun havası vermeye çalışın. Balıkları da yerleştirince tabağımız servise hazır demektir
Neşeli kanepeler
MEYVELİ KANEPELER(10 Adet)
Malzemeler:
5 adet milföy hamuru
1 paket krema
4 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Böğürtlen, Frenk üzümü, dağ çileği ve nane yaprakları
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp yarım saat bekletin. Yumuşayan hamurları tek tek merdaneyle açarak inceltin. Ortadan ikiye kesip her bir hamuru mekik kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için hamura çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kalıptan çıkarın ve soğutun. Diğer taraftan bir kasede kremayı tozşekerle katılaşana kadar çırpın. Kremayı buzdolabında 15 dakika bekletin ve sıkma torbasına doldurun. Mekik kalıplarının içine krema sıkın. Üzerlerini meyve ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Neşeli kanepeler
SALAMLI KANEPE(15 Adet)
Malzemeler:
1 adet kepekli veya normal baget ekmek
7-8 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
l 2 adet salatalık
15 dilim salam
15 adet kapari
Süslemek için:
Dereotu
Hazırlanışı:
Baget ekmeği 15 dilim halinde kesin. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, dilimlenmiş salatalık yerleştirin. Rulo yapılmış salam dilimini kürdanla ekmeğe batırın. Üzerine kapari yerleştirin. Diğer ekmek dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler