Kaloride hafif lezzette ağır!
Düşük kalorili ve son derece leziz yemek tarifleri...
Düşük kalorili ve son derece leziz yemek tarifleri...
MISIR UNLU MUFFİNLER(4 Kişilik)
2 adet yumurta, 1 çay bardağı mısır unu, 2 çay bardağı un, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı mısıryağı, 1 paket kabartma tozu
Yumurtaları bir kaba kırın. Bütün malzemeyi ekleyip karıştırın. Kağıt kalıpların yarısına kadar hamuru paylaştırın. 150 derece fırında içini çekene kadar pişirin.
Kaloride hafif lezzette ağır!
ÇİN USULÜ LAHANA KAVURMASI(4 Kişilik)
1/4 beyaz lahana, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 paket taze soya filizi, 6-7 adet mantar, yarım çay bardağı mısıryağı, tuz, karabiber
Lahanayı ince doğrayın. Soğan, havuç ve mantarları da küp doğrayın. Yağı genişçe bir tavaya alın. Sırasıyla soğan, havuç, lahana ve mantarları kavurun. Soya filizini ekleyip biraz daha soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYKaloride hafif lezzette ağır!
ISPANAK SALATASI(2 Kişilik)
Yarım kg kuzu ıspanak, 1 adet kırmızı biber, 1 adet salatalık, 1 adet kırmızı soğan, 2 çorba kaşığı konserve mısır, 1 adet domates, sos için: 1 diş sarmısak, 2 adet domates, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Ispanakları iyice yıkayın. Suları süzüldükten sonra saplarından ayırın. Diğer malzemeleri küp küp doğrayın. Servis tabağına önce ıspanakları, üzerine de doğranmış sebzeleri yerleştirin. Sos için domatesleri rendeleyin. Dövülmüş sarmısak, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
TARİF DETAYKaloride hafif lezzette ağır!
SEBZE PÜRELİ FIRINDA ŞNİTZEL(4 Kişilik)
4 adet tavuk göğsü, 1 çay bardağı süt, galeta unu, tuz, karabiber, püre için: 2 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kabak, 3 adet çiçek karnabahar, 1 çay kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı safran, 1 kahve fincanı süt, tuz
İnceltilmiş tavuk göğüslerini bir gece önceden süt, tuz ve karabiber karışımında bekletin. Ertesi gün galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında pişirin. Diğer yanda patates, havuç ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı da ekleyip bir tencereye alın. Tuz ekleyip haşlayın. Haşlanmış sebzelere tereyağı, süt ve safranı ekleyip mikserden geçirin. Pişen tavukları sebze püresi ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAYKaloride hafif lezzette ağır!
YAĞSIZ ELMALI KEK(6-8 Kişilik)
2 adet elma, 2 adet yumurta, 1 su bardağı esmer şeker, 1 su bardağı kepek unu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı kuru üzüm
Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine şekeri ekleyip çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın. Elma, tarçın ve kuruüzümü hamura ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba yayın. 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimleyip, servis yapın.
TARİF DETAY