İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Patlıcanlı Ravioli Tarifi (6 kişilik)
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet patlıcan
250 gram rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
100 gram tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
UNUN ortasını açıp, 4 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Azar azar su ilavesiyle yoğurup sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip, 1 mm kalınlığında açın. Harç için patlıcanları közleyip, kıyın. Peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. Kare veya yuvarlak şekilde kesip, zeytinyağı eklenmiş kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Ravioliyi yuvarlak, kare ve üçgen olmak üzere farklı şekillerde hazırlayabilir, ayrıca raviolinin iç harcını ağız tadınıza göre peynirli, mantarlı, ıspanaklı, patlıcanlı ve tavuklu olmak üzere çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
Patlıcanlı Ravioli Tarifi (6 kişilik)
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet patlıcan
250 gram rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
100 gram tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
UNUN ortasını açıp, 4 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Azar azar su ilavesiyle yoğurup sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip, 1 mm kalınlığında açın. Harç için patlıcanları közleyip, kıyın. Peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. Kare veya yuvarlak şekilde kesip, zeytinyağı eklenmiş kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Ravioliyi yuvarlak, kare ve üçgen olmak üzere farklı şekillerde hazırlayabilir, ayrıca raviolinin iç harcını ağız tadınıza göre peynirli, mantarlı, ıspanaklı, patlıcanlı ve tavuklu olmak üzere çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Ragu Soslu Piemonte Usulü Patates Lokması Tarifi
500 gram haşlanmış patates
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Ragu sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan
1 diş sarmısak
100 gram kıyma
200 gram domates
Çeşitli baharatlar
Süslemek için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Taze adaçayı yaprağı
Öncelİkle ragu sosu hazırlayın. Tavaya zeytinyağını alın. İncecik kıyılmış soğanı ve sarmısağı ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulana dek işleme devam edin. Rendelenmiş domatesleri ve çeşitli baharatları ilave edin. Kısık ateşte, karışım koyulaşana dek pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup, ezerek, püre haline getirin. Diğer malzemeleri ekleyip, iyice yoğurun. Parmak kalınlığında, yuvarlak, uzun şeritler hazırlayın. Bu şeritleri 3'er cm genişliğinde kesin. Tencerede yeterince su kaynatın. Patates lokmalarını ekleyin. 6 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Servis tabağına aktarın. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Ragu sosu üzerine yayın. Taze adaçayı yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Fiorentina Usulü Sığır Eti Tarifi
900 gram T-bone sığır eti
Bir buçuk çay kaşığı taze biberiye
Yarım çay kaşığı taze adaçayı
6-7 diş sarmısak, tuz
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet patates
Izgara radicchio için:
1 adet radicchio
1 tatlı kaşığı zeytinyağı, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı şarap
Yarım çay kaşığı kıyılmış sarmısak
Yarım çay kaşığı taze biberiye
SIĞIR etini tuz, biberiye, adaçayı, kıyılmış sarmısak ve zeytinyağı ile harmanlayın. Başka bir kapta 4 parçaya bölünmüş radicchio'nun üzerine karabiber serpip, zeytinyağı gezdirin. Izgarada pişirin. Marine eti de ızgarada pişirin. Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. Izgarada pişirdiğiniz radicchio'yu da başka bir fırın tepsisine aktarın. Radicchio'nun üzerine kıyılmış sarmısak, taze biberiye ve kırmızı şarabı ilave edin. Her iki tepsiyi orta ısılı fırına yerleştirin. Radicchio'yu 10 dakika, patatesleri ise yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına ızgarada pişirdiğiniz eti, radicchio'yu ve patatesleri koyarak, servis yapın.
Aşçının notu: Radicchio, özellikle Toscana bölgesinde yetişen, bir çeşit kırmızı göbek marul.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Kum Midyesi Ve Karidesli Staccetti Tarifi (4 kişilik)
2 su bardağı + 6 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Zeytinyağı, tuz
Yeterince sıcak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
16 adet deniz tarağı
8 adet jumbo karides
Yarım su bardağı beyaz şarap
200 gram domates
7-8 yaprak fesleğen
Straccettİ hazırlamak için unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları bu çukurun ortasına kırın. Çok az zeytinyağı ve tuz ekleyip, yoğurun. Malzeme iyice özleştiğinde lazanya hamuru kalınlığında açın. Üçgen şekiller kesin. Bir tencerede yeterince su kaynatın. Bir tutam tuz ekleyin. Hazırlamış olduğunuz makarnayı 6 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin. Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alıp, kıyılmış sarmısağı soteleyin. Deniz tarakları ve karidesleri ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Yarım su bardağı beyaz şarabı ekleyip, şarap iyice buharlaşana dek pişirin. Rendelenmiş taze domates ve makarnayı ekleyin. 2 dakika daha soteleyin. Yaprak fesleğenle süsleyip, servis yapın.
Aşçının notu: Straccetti, lazanya hamurunun üçgen kesilmesiyle, elde edilen bir makarna çeşididir.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Kıymalı Ispanaklı Lazanya Tarifi (6 kişilik)
4 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
250 gram kıyma
l çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Ispanaklı harç için:
500 gram ıspanak
Tuz, karabiber
Arası için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı
UN, yumurta ve tuzu yoğurup, sert bir hamur elde edin. Hamuru 12 bezeye ayırıp, 30 dakika dinlendirin. Kıymalı harç için, kıymalı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış soğan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ispanaklı harç için, elinizle parçaladığınız ıspanağı karabiber ve tuzla harmanlayın Arası için süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Hamurlar merdane ile açıp, hafif kuruması için dinlendirin. Yufkaları dikdörtgen şeritler şeklinde kesip, önce kaynar tuzlu suya, daha sonra soğuk suya batırın.
Yağlanmış fırın tepsisine, 3 adet yufkayı (şeritler şeklinde), aralarına sütlü karışımdan sürüp, ıspanaklı harcın bir kısmını serpiştirerek üst üste yerleştirin. Üzerine 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kıymalı harçtan yayarak koyun. Aynı şekilde 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kalan ıspanaklıharçtan yayarak yerlefltirin.
Son olarak, kalan 3 adet yufkayı, araları na kalan sütlü karışımdan sürerek diğerlerinin üzerine yayın. En üste yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Porçini Mantarlı Risotto Tarifi (5 kişilik)
150 gram risotto pirinci
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
40 gram porçini mantarı
Yarım su bardağı beyaz şarap
3 su bardağı sebze suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 dal fesleğen
Tuz, karabiber
BİR tencerede tereyağı ile ince kıyılmış soğanı kavurun. Küçük doğramış porçini mantarlarını ekleyip karıştırın. Pirinç ve şarabı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Sebze suyunu tencereye ekleyip hafif lapa kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp parmesan peynirini ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
İtalyan Usülü İç Bakla Tarifi (10 kişilik)
Bir buçuk kg taze iç bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
4 diş sarmısak
2 adet kabak
Yarım su bardağı konserve mısır
2 adet domates
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
BAKLAYI kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip, dış kabuklarını elinizle temizleyin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Küp doğranmış kabak ve mısırı ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Üzerine küp doğranmış domates ve baklayı ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan ılınmaya bırakın. Ilık olarak, kızartılmış yufkalarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Mevsime göre baklanın tazesini bulamazsanız yerine yarım kg kuru iç bakla kullanabilirsiniz. Yemeği kuru iç bakla ile yapıyorsanız; iç baklayı sudan geçirip, temiz soğuk suda 1 gece dinlendirin. Daha sonra dağılmayacak kadar pişirip yemeği hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Yabani Mantarlı Polenta Tarifi
120 gram mısır unu
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kültür mantarı
1 adet orta boy kestane mantarı
1 adet orta boy shiitake mantarı
1 tatlı kaşığı kuru porçini mantarı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Yarım top füme mozzarella peyniri
Tuz
Karabiber
Su bardağı çapında kurabiye kalıpları
Yağlı kağıt
MISIR ununu, su, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kalıpları bir çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ve düz bir zemine yerleştirilmiş yağlı kağıt üzerine koyun. Hazırladığınız karışımı kalıpların içine pay edin. Soğuyup katılaşınca, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına aktarın. Daha sonra kültür mantarı, kestane mantarı ve shiitake mantarını ince doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış mantarları üzerine ilave edin. Mantarlar pişene kadar soteleyin. İki dal ince kıyılmış maydanoz, biberiye, kuru porçini mantarı, tuz ve karabiberi de bu karışıma ekleyin. Bir dakika daha soteleyip karışımı polentanın üzerine gezdirin. Mozzarellayı rendeleyin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip yemeğin üzerine koyun. İnce kıyılmış 2 dal maydanozla süsleyerek servis yapın.