Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Piliç Kanadı
8 Kişilik
Malzemeler
1 kg temizlenmiş tavuk kanadı
250 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz,
karabiber,
köri
Kızartmak için:
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi,
sıvıyağ
Sos için:
Yarım su bardağı rendelenmiş pancar turşusu
1 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz,
karabiber
Hindistancevizli Piliç Kanadı Yapılışı
Sos malzemesini bir kasede karıştırarak bekletin. Tavuk kanatlarını ek yerinden ayırın. Ayrılan yerden, üzerindeki derili kısmı ters çevirin. Kemiğin bir parçasını ayırın. Ayrı bir yerde tavuk kıyması, tuz, karabiber, köri, kaşar peyniri, rendelenmiş patates ve kremayı karıştırın. Elle iyice yoğurun. Bu karışımı ters çevrilmiş tavuk kanatlarına doldurup, ağzını kapatın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Ayrı ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile karıştırılmış hindistancevizini koyun. Derin dondurucudan alınan kanatları önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da hindistancevizli karışıma bulayıp, sıvıyağda orta ateşte veya fritözde kızartın. Sosu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Tatlı Patates Çorbası
6 Kişilik
Malzemeler
500 gram tatlı patates
1 adet hindistancevizi
1 litre sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı rendelenmiş
taze zencefil
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
(küçük hindistancevizi)
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber
Hindistancevizli Tatlı Patates Çorbası Yapılışı
ÖNCELİKLE çorba yapımında kullanacağınız hindistancevizi sütünü hazırlayın. Bunun için, hindistancevizinin üzerindeki 3 gözü bir tirbuşonla delin. İçindeki sütü akıtın. Daha sonra hindistancevizinin kabuğunu kırıp içindeki beyaz etli kısımları çıkarın ve rendeleyin. Rendelediğiniz hindistancevizini 1 litre kaynar suya katıp, 1 saat bekletin. Su ılınınca rendelenmiş hindistancevizini elinizle ovun. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Süt hazırlamada kullandığınız hindistancevizi rendesinden 2 çorba kaşığını ayırın. Çorba için patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı soteleyin. Patatesi katın ve 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine, meyvenin içinden akıttığınız hindistancevizi sütünü, kendi hazırladığınız 1 litrelik sütü, 2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini, zencefil, muskat, sarmısak, pulbiber ve tuzu katıp, 35-40 dakika kaynatın. Daha sonra karışımı blenderden geçirin. Koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapın.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Peynirli Hindistancevizli Muffin
8 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
2 adet yumurta
2/3 su bardağı tozşeker
100 gram margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri
2 su bardağı un
Peynirli Hindistancevizli Muffin Yapılışı
Yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını ekleyin. Hindistancevizi ve dil peynirini katın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, iyice karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayıp, hamuru kalıplara dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Krostat
10 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı un
3/4 su bardağı tozşeker
50 gram tereyağı
200 gram labne peyniri
200 gram dil peyniri
2 adet yumurta
100 ml krema
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Bir tutam tuz
Hindistancevizli Krostat Yapılışı
UN, tereyağı, tuz ve tozşekerin yarısını karıştırıp hamur yoğurun. 30x30 cm'lik kare bir kalıbı yağlayın. Hamuru kalıbın dibine ve kenarlarına yerleştirin. Dil peynirini rendeleyip hamurun üzerine yayın. Kalan tozşeker, labne peyniri, vanilya, krema ve hindistancevizini yumurtayla karıştırın. Karışımı dil peynirinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken dilimleyip vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Pilav Eşliğinde Zencefilli Köfte
10 Kişilik
Malzemeler
1200 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için: 1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 tatlı kaşığı silme un
1/2 litre et suyu
1 adet küçük boy domates
Bir tutam köri
Tuz, karabiber
Pilav için:
2 su bardağı jasmin pirinç
1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
50 gram rendelenmiş hindistancevizi
Tuz
Servis için: 5-6 adet taze patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hindistancevizli Pilav Eşliğinde Zencefilli Köfte Yapılışı
KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, sarmısak, zencefil, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sosu için, 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp, unu ilave edin. Unun rengi dönene kadar kavurup üzerine et suyunu ekleyin. Daha sonra rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye alın. 15-20 dakika çok kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pilav için pirinci yıkayıp 25 dakika ılık suda bekletin ve süzün. Hindistancevizi yağını bir tencereye alıp pirinci 2-3 dakika kavurun. Üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş hindistancevizini katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlenmeye bırakın. 4Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 5Ortası boş bir kek kabını hafifçe yağlayın. Pilavı içine döküp üzerini düzeltin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Köfteleri tabağın ortasındaki boşluğa koyun. Pilavın etrafına patates dilimlerini yerleştirip servis yapın.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Kurabiye
40 Adet
Malzemeler
125 gr. Tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım sb. Tozşeker
1 Yumurta
1 yemek kaşığı Bal
2 yemek kaşığı HindistanCevizi
3 sb. Un
1 paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin:
Yarım sb. Hindistancevizi
Hindistancevizli Kurabiye Yapılışı
Tereyağı ve şekeri mikser ile karıştıralım. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştıralım. Bal, hindistan cevizi ekleyelim, un ve kabartma tozunu ekleyip,hamurumuzu yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım. Kurabiyeleri hindistan cevizine batırıp tepsiye aralıklarla dizelim. 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.