Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Karışık Meyveli Şerbet
4 Kişilik
Malzemeler
250 gram kiraz
250 gram vişne
2 adet şeftali
2 dilim kavun
3 çorba kaşığı esmerşeker
5-6 dal ince kıyılmış taze nane
1 su bardağı maden suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Karışık Meyveli Şerbet Yapılışı
Çekirdekleri çıkarılmış kiraz, vişne, şeftali, dilimlenmiş kavun ve taze naneyi esmerşekerle birlikte önce blenderden, daha sonra süzgeçten geçirip sürahiye alın. İçine maden suyu ve taze zencefil ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra bardaklara paylaştırıp soğuk olarak servis yapın.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Zencefil Şerbeti
3 Kişilik
Malzemeler
1 şişe portakallı soda
Yarım su bardağı kıyılmış taze zencefil
5 su bardağı su
Zencefil Şerbeti Yapılışı
Suyu tencereye boşaltın. Zencefili tülbentin içine koyup, tencerede 1 gece dinlendirin. Ertesi gün hafif ateşte, kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatın. İçinden tülbenti alıp, soğuyunca portakallı sodayı ekleyin. Soğuk servis yapın.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Demirhindi Şerbeti
15 Kişilik
Malzemeler
175 gram demirhindi püresi
3 litre su
3 su bardağı tozşeker
Demirhindi Şerbeti Yapılışı
Çelik tencereye, suyla birlikte demirhindi püresini koyun ve yumuşaması için bir gece bekletin. İçine şekeri ilave ederek, ocakta 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, cam bir kaba alarak soğutun ve servis yapın.
Aşçının notu: Demirhindiyi aktar ve kuruyemişçilerde, özellikle Eminönü ve Mısır Çarşısı’nda bulabilirsiniz. Demirhindi hakkında... Susuzluğu gideren demirhindi şerbeti, vücuda rahatlık ve serinlik verir. Eskilerin kanı temizlediğine inandığı bu şerbet aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. Demirhindinin adı dilimize Arapça’dan geçmiştir. Araplar’ın "tamr hindi" dediği "hinthurması", Türkçe’ye "Demirhindi" olarak yerleşmiştir.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Saray Şerbeti
10 Kişilik
Malzemeler
50’şer gram kuşburnu, ahududu ve çilek konsantresi
50 gram nar ekşisi
20 gram limon tozu
10 gram toz zencefil
1 tatlı kaşığı gül suyu
1 adet reçellik gülün yaprakları
10 su bardağı su
Saray Şerbeti Yapılışı
Tüm malzemeyi derince bir kaba alıp birbirine iyice karıştın. 10 su bardağı suyu geniş bir kaba alın ve
meyveli karışımı üzerine ekleyin. Bu şekilde en az iki saat beklettikten sonra süzüp soğuk olarak servis yapın.
Aşçının notu: Meyve konsantrelerini büyük marketlerde ve pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Loğusa Şerbeti
10 Kişilik
Malzemeler
100 gram loğusa şekeri
2 litre su
2 su bardağı tozşeker
2 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
Loğusa Şerbeti Yapılışı
Su, loğusa şekeri ve tozşekeri bir tencereye koyupkarıştırın. Tarçınla karanfilleri birlikte bir parça tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyip. Şerbeti, orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kenara alın. Tülbenti çıkarın. Soğuduktan sonra tülbentten geçirerek süzün ve buzdolabında soğutun.
Aşçının notu: Loğusa şekerini, Mısır Çarşısı’nda ve şekercilerde bulabilirsiniz. Loğusa şerbeti, arzuya göre ılık olarak da servis yapılabilir.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Gül Şerbeti
6-8 Kişilik
Malzemeler
15-20 adet kokulu pembe gül
5-6 adet gelincik
5-6 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su
Yeteri kadar tozşeker
Gül Şerbeti Yapılışı
GÜLÜN beyaz, gelinciğin siyah dip kısımlarını kesin. İyice yıkadıktan sonra süzün ve kavanoza doldurun. Üzerine su ve limon tuzu koyun. Kapağını kapatıp, 15 gün boyunca güneş gören bir yerde bu şekilde bekletin. Kullanılacağı zaman 1 su bardağı suya, bir buçuk çorba kaşığı tozşeker katıp, karıştırın. Üzerine istediğiniz oranda gül şerbeti katın ve buz koyarak, servis yapın.
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Koruk Şerbeti
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg yediveren koruğu (üzüm koruğu)
2 su bardağı tozşeker
1 adet ceviz büyüklüğünde taze zencefil
2 çorba kaşığı süzme çiçek balı
Buz
Koruk Şerbeti Yapılışı
Korukları iyice yıkayıp, çöpünden ayırın. Şeker, bal, doğranmış zencefil ilavesiyle iyice yoğurun. Tülbentle süzerek sürahiye aktarın. Buzla birlikte servis yapın
Hiç tatmadığınız 8 şerbet tarifi
Kızılcık Şerbeti
5 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kurutulmuş kızılcık
8 su bardağı su
İki buçuk su bardağı tozşeker
Kızılcık Şerbeti Yapılışı
Kızılcık ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra süzgeçten geçirin. Tozşeker ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Aşçının notu: Tozşeker miktarını arzunuza göre azaltıp artırabilirsiniz
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler