Bulgur deyip geçmeyin

BULGUR KÖFTELİ PAZI(6 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur

2 demet pazı

2 diş sarmısak

500 gram süzme yoğurt

100 gram köftelik kıyma

1 tatlı kaşığı salça

2 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pazıyı kıyıp, az suda haşlayın. Elinizde fazla suyunu sıkın. Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırın. Ayrı bir yerde bulgur, kıyma, salça, tuz, karabiber ve azar azar su ekleyip, bulgur yumuşayana kadar yoğurun. Un ve yumurta ekleyip, yeniden yoğurun. Küçük top köfteler yapıp, suda haşlayın. Haşlanan köftelerin suyunu süzdürüp, toz kırmızıbiber katılmış zeytinyağında kızartın. Yoğurtlu pazıyı servis tabağına alın. Üzerine bulgur köftelerini yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...